Konyhafejlesztés Taszáron

Címkék: EU pályázatok

Konyhafejlesztés Taszáron

http://images.taszar.hu/gallery/53/1.jpg

 

A kedvezményezett neve: Taszár Községi Önkormányzat

Konzorciumi tag: Somogy Vármegyei Önkormányzat

A fejlesztés tárgya, célja: Konyhafejlesztés Taszáron

A szerződött támogatás összege: 170 000 000,- Ft

A projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.1.1-21-SO1-2022-00012

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.06.30.

 

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

 

A projekt céljai a volt lakatanya területén lévő „repülő hajózói” főzőkonyha felújítása, korszerűsítése. A tervezett beruházás segítségével számos munkahely megtartása, illetve új munkahely létrehozása garantálható. A főzőkonyha újra nyitásával és korszerűsítésével hosszútávon biztosítva lesz a konyha által ellátott, a Taszáron működő intézmények napi étkeztetései, ezáltal azok üzemelése is. A tervezett projekttel a helyi gazdaságélénkítés közvetlenül és közvetve is megvalósul, illetve ezek hatásaiként a népességmegtartás is biztosítható.

A projekt helyszíne a Taszár 150/16 hrsz.-ú, természetben 7261 Taszár, Laktanya utca 6. szám alatti, kivett üzemi épület, udvar megnevezésű, 4 827m2 nagyságú ingatlanon található konyha épület és a 150/9 hrsz.-ú, természetben 7261 Taszár, Laktanya utca út ingatlan. A felújítani kívánt épület korábban repülő hajózói konyhaként funkcionált. A tervezett projekt keretében a konyha teljes felújítása után az főzőkonyhaként üzemel majd, azonban a fejlesztéssel érintett épület (főzőkonyha) üzemeltetését, szolgáltatás biztosítását a jövőben a Kedvezményezett szolgáltató bevonásával végzi. A projekt tervezése során célunk olyan korszerű konyha kialakítása, mely a gyermekétkeztetés mellett a szociális étkeztetést is lehetővé teszi a mai kor igényeinek megfelelően (korszerű gépek, egészségesebb ételkészítés, jobb munkakörülmények, energiatakarékos berendezések stb.).

Önállóan támogatható tevékenység: 2.1.1. C). II. c. pontja szerinti Főzőkonyha és konyhai előkészítő fejlesztéséhez kapcsolódó infrastruktúra kialakítása, bővítése: A projekt keretében tervezett tevékenység a konyha épület teljes belső és külső felújítása (új fűtési rendszer, új légtechnika kiépítése, vizesblokkok felújítása, meglévő villamos hálózat szabványosítása, napelemes rendszer kialakítása, külső szigetelés stb.) mellett az épület közvetlen környezetében a parkolási lehetőségek javítása parkolóhelyek létesítésével. Az épület előtt a parkolók mellett akadálymentes parkoló és fedett kerékpártároló is kialakításra kerül, továbbá az épület helyiségeinek teljes festés-mázolása is megvalósul.

Kötelezően megvalósítandó, önállóan nem támogatható tevékenységek:

2.1.2.1 a) Akadálymentesítés: Kialakításra kerülne akadálymentes parkoló, bejárat és mosdó (projekt arányos akadálymentesítés valósul meg)

2.1.2.1. d) Nyilvánosság biztosítása – „ÁÚF 21-27” c. dokumentum 10. fejezete és a Felhívás 6.2. 1) pontja alapján: A hatályos jogszabályokban meghatározott tájékoztatási és nyilvánossági kötelezettség.

Választható, önállóan nem támogatható tevékenységek:

2.1.2.2 a) A villamos energiaigény biztosítására napelemes rendszer tervezett a projektben.

2.1.2.2 b) A főtevékenységhez kapcsolódó szükséges eszközök, berendezések beszerzése: A projekt tervezése során célunk olyan korszerű konyha kialakítása, mely a mai kor igényeit kielégíti ezért új korszerű inox berendezések, illetve gépek kerülnek beszerzésre a konyha napi működtetéséhez szükséges eszközök, edények mellett.

2.1.2.2 e) Kialakításra kerülnek parkolók, illetve egy db akadálymentes parkoló is. A fejlesztés során fedett kerékpártároló is tervezett.

« Vissza a hírek listájához

« Vissza az előző oldalra

Ugrás a fejlécre
Ugrás a navigációra